Masal nedir hakkında kısaca bilgi

by Ödev Sitem Hakkında Kısaca Bilgi Nedir on 3 Haziran 2015 Çarşamba

Masal nedir hakkında bilgi nedir 
Halkın kendisinden toplu şekilde meydana gelmiş, kuşaktan kuşağa aktarılarak gelişen zaman içerisinde değişime uğrayan, olayın zamanı ve yeri bilinmeyen ; normal yada doğa üstü anormal şahısların kahraman olarak gösterildiği, gerçek dışı olayların hikaye edildiği anonim kaynağı tam olarak bilinmeyen halk edebiyatı ürünlerine masal adı verilmektedir.
Masallar oluşumlarında kişi malıyken yayınlaşıp dağıldıkça yöreden yöreğe ağızdan ağıza dolaşarak ilk söyleyeninin unutularak zaman içerisinde anonim hale gelmiş ürünlerdir. Masal kahramanları kimi zamanlarda olağanüstü özellikler gösterebilirler. Masallarda milletlerin milli ve dini özelliklerinede yer verilir bu özelliği ile masallar evrensellik taşımaktadır.
Masallarda kötüler cezalandırılırken genel olarak iyiler ödüllendirilir. Öğretici eğitici ders verme amacı taşıdığından masallar didaktik özellikler taşırlar.

Masallar oluştuğu toplumun sosyal ve kültürel hayatları hakkında bilgi verirler, masal anlatan kişiye meddah denilmektedir günümüzde buna masalcı da diyebiliyorlar.

Blog, Updated at: 13:40

0 yorum:

Yorum Gönder